Lennot kohteesta Köln kohteeseen Graz

21 jou 28 jou Lähtö

Nopea opas - lennot kohteesta Köln kohteeseen Graz

Milloin valita suorat lennot Köln - Graz?

Niin paljon kuin rakastammekin vaihdollisia lentoja ja suosittelemme niitä aina kuin mahdollista, on joskus järkevää valita suora lento sen sijaan. Milloin? Esimerkiksi, jos matkustat lasten kanssa eivätkä he ole matkustamisesta yhtä innoissaan kuin sinä. On helpompaa selviytyä heidän kanssaan vain yhdestä lentokoneen noususta ja laskusta. Suora lento on järkevää myös silloin, kun kyseessä on melko lyhyt matka ja pysähdys lentokentällä kestää pidempään kuin lento itsessään. Mikäli et ole kiinnostunut käymään kaupungissa johon vaihtolento sijoittuu, älä tuhlaa aikaasi. Voit hyvin valita vaihdollisen lennon jokin toinen kerta!

Mitä halpalentoyhtiöt ovat? Köln - Graz

Nämä yhtiöt ovat päättäneet tehdä lennot yhä edullisemmaksi ja jokapäiväisemmäksi. Palvelut eivät välttämättä ole kovinkaan ihmeellisiä (joskin myös perinteiset lentoyhtiöt voivat menettää loistoaan vuosien saatossa ja ovat lopulta kuin halpalentoyhtiöt… kalliimmilla hinnoilla). Halpalentoyhtiöissä hintaan ei kuulu ruokailua tai ruumaan laitettavia matkatavaroita, jotka on perinteisissä lentoyhtiöissä jo laskettu valmiiksi lipun hintaan. Halpalentoyhtiöt valitsevat lentokentikseen usein myös hieman pienempiä ja tuntemattomampia lentokenttiä, joka voi olla hauskakin asia vaihtolentoja ajatellen.

Miksi halpalentoyhtiöt ovat… halpoja?

Syitä tähän on useitakin. Ensinnäkin, halpalentoyhtiöt eivät ajattele koneitaan kuin luksus teleporttaus -koneina, vaan ennemminkin välineenä joka siirtää sinut turvallisesti kaupungista toiseen. Ollaan rehellisiä, 70-luku on ohi. Useimmiten matkustajat saavat ottaa koneeseen pelkät käsimatkatavarat, sillä kirjattu matkatavara ei sisälly lipun hintaan. Myös ruumaan menevän matkalaukun voi toki ottaa lisämaksusta mukaan. Mitä vähemmän laukkuja, sen vähemmän kuluja. Halpalentoyhtiöt tuntuvat seuraavan aikaansa paremmin, esimerkiksi lähtöselvitys tapahtuu pääsääntöisesti vain sähköisesti. Kulujen minimointi onkin päätavoitteena – siksi lentolippusikin on niin edullinen!

Minkä lentoyhtiön valitsen – perinteisen vai halpalentoyhtiön? Köln - Graz

Valinta riippuu täysin siitä mitä haluat, mutta ajatellaan molempien hyviä ja huonoja puolia. Jos tiedät tarvitsevasi ison ja painavan laukun, tarkista tuleeko laukun lisämaksu kalliimmaksi kuin perinteisestä lentoyhtiöistä ostettava lentolippu, johon sisältyy jo valmiiksi kaikki kulut. Mikäli selviät pelkillä käsimatkatavaroilla, halpalentoyhtiö voi olla paras vaihtoehto. Tämä on se perussääntö, joka auttaa selvittämään kumpi muodostuu paremmaksi vaihtoehdoksi. Ajattele myös mukavuutta. Jos lentosi on lyhyt, et tarvitse paljoakaan luksusta sen ajaksi. Voit hyvin elää kolme tuntia ahtaassa penkissäsi. Mikäli lentosi on pidempi, esimerkiksi 10 tuntia, voi perinteinen lentoyhtiö olla parempi vaihtoehto. Tai voisiko vaihdollinen lento tulla kyseeseen…?