Lennot kohteesta Bologna kohteeseen Pantelleria

21 jou 28 jou Lähtö

Nopea opas - lennot kohteesta Bologna kohteeseen Pantelleria

Mikä ero on kirjatuilla matkatavaroilla ja käsimatkatavaroilla?

Suurin ero on siinä, että kirjattu matkatavara menee lentokoneen perässä olevaan ruumaan, eikä sinulla siis ole näihin matkatavaroihin lentosi aikana pääsyä. Voit sen sijaan ottaa käsimatkatavarat mukaasi. Lentoyhtiöstä riippuen kirjatusta matkatavarasta saattaa joutua maksamaan – käsimatkatavarat kuitenkin ovat aina ilmaisia. Kunhan vaan pysyt käsimatkatavaroille määrätyissä rajoissa.

Terveytesi matkalla Bologna - Pantelleria

Koemme usein houkutusta ottaa erilaisia lääkkeitä mukaamme, koska luotamme niihin ja tunnemme olomme turvallisemmaksi niiden kanssa. Joka on tietysti ihan järkevää ajattelua – sinun olisikin hyvä ottaa mukaasi särkylääkettä, allergialääkettä ja muita lääketarpeita. Mitä reseptilääkkeisiin, kuten esimerkiksi astma- tai diabeteslääkkeisiin tulee, saat todennäköisesti ottaa nekin mukaasi kunhan pakkaat ne käsimatkatavaroihin. Kannattaa kuitenkin jättää kotiin vatsavaivoihin tai hyttysiin tarkoitetut lääkkeet. Paikalliset lääkkeet ovat suunniteltu juuri kyseisen matkakohteen tarpeisiin ja ovat siten myös paljon tehokkaampia.

Hygienia matkallasi Bologna - Pantelleria

On muutama hyvä ohje jota noudattaa, mikäli haluat välttyä yllättäviltä terveysongelmilta – useimmiten vatsavaivoilta. Sen lisäksi että peset kätesi usein (tai pidät mukanasi käsidesiä), on tärkeää juoda vain pullotettua vettä. Paikalliset ovat paljon immuunimpia ruokamyrkytyksille (kuten sinäkin olet omassa kotimaassasi). Jotkin bakteerit vain niin rakastaisivat viettää aikaa kanssasi. Esimerkiksi Egyptissä suurin osa Eurooppalaisista turisteista sairastuu “faaraon kiroukseen”, joka on lievä ruokamyrkytys. Sen voi saada jopa siitä, että pesee hampaat kraanavedellä. Pulloveden juominen ja siisteissä ravintoloissa syöminen on yleensä se paras vaihtoehto tämän välttämiseksi. Voit tottakai kokeilla myös paikallisia ruokakojuja, mutta vain jos et ole kovin herkkävatsainen.

Kuukausi lähtöön – Pitäisikö jo aloittaa pakkaaminen matkalle Bologna - Pantelleria ?

Ehkä pakkaaminen kuukautta ennen lähtöäsi on liioittelua, mutta muuten kannattaa jo aloittaa valmistelut. Tarkista että matkasi asiakirjat, kuten henkilöllisyystodistus tai passi ovat yhä voimassa (ja ovat voimassa vielä 3 kuukautta matkasi jälkeenkin). Sinulla pitäisi olla vielä ihan hyvin aikaa uusia asiakirjat, mikäli näin ei ole. Katso lentoyhtiösi säännöt koskien lähtöselvityksen vaatimuksia. Katso myös tarvitsetko joitain tiettyjä rokotuksia. Kannattaa myös tarkistaa, miten julkinen liikenne toimii ja se, onko matkasi aikana tiedossa joitakin kansallisia vapaapäiviä.