Lennot kohteesta Ateena kohteeseen Uumaja

alkaen 33 €
25 huh 02 tou Lähtö
Lentoliput kohteesta
Minne tahansa
kohteeseen
Ruotsi
Varsova
10 tou (pe)
Ryanair
Suora lento
Stockholm
12 tou (su)
Ryanair
Suora lento
33 €
Varsova
10 tou (pe)
Ryanair
Suora lento
Stockholm
13 tou (ma)
Ryanair
Suora lento
33 €
Varsova
10 tou (pe)
Ryanair
Suora lento
Stockholm
14 tou (ti)
Ryanair
Suora lento
33 €
Varsova
11 tou (la)
Ryanair
Suora lento
Stockholm
12 tou (su)
Ryanair
Suora lento
33 €
Varsova
11 tou (la)
Ryanair
Suora lento
Stockholm
13 tou (ma)
Ryanair
Suora lento
33 €
Hintavahdit
Älä tuhlaa aikaasi.
Anna tarjousten löytää sinut.
{{alert.msg}}

Nopea opas - lennot kohteesta Ateena kohteeseen Uumaja

Ilmailun historia Ateena - Uumaja

Ensimmäiset matkustajakoneet tulivat käyttöön jo 1920-luvulla, mutta matkustaminen yleistyi vasta 1960-luvun loppupuolella. Tähän asti koneet olivat olleet melko pieniä, kunnes 1970-luvulla lentokoneiden koko kasvoi ja matkustamisesta tuli yhä yleisempää. Lentokoneet ja etenkin matkustajakoneet ovatkin kehittyneet huimasti ilmailun alkuajoista. Nykyisin matkustajakoneilla voi lentää yhtäjaksoisesti kymmeniä tuhansia kilometrejä, kuljettaen kerralla jopa 800 ihmistä. Lentokoneiden lisäksi myös itse lentäminen kehittyy koko ajan. Historiassa aiemmin sattuneista onnettomuuksista on otettu opiksi ja lentokoneita sekä toimintatapoja on sitä mukaa kehitetty yhä turvallisemmiksi. Lento-onnettomuudet ovatkin selvästi vähentyneet erityisesti viimeisen 20 vuoden aikana. Turvallisuus nykyisessä lentoliikenteessä on esimerkiksi jo maaliikennettä paljon parempi.

Milloin varata kohteeseen Ateena - Uumaja lentävät?

Lennot kannattaa varata aina niin pian kuin mahdollista. Kolme viikkoa ennen lentoajankohtaa hinnat alkavat nousta nopeasti ylös, eli lippujen tulisi olla hankittuna ennen sitä. On tutkittu, että paras matkustuspäivä olisi tiistai sekä keskiviikko. Ne ovat matkustajien suosiossa hiljaisimmat viikonpäivät, eli lippujen hinnatkin ovat silloin alhaisimmillaan. Itse lentojen ostopäivällä ei ole niin suurta vaikutusta hintaan, kunhan lentoja ei osta perjantaina jolloin hinnat yleensä kohoavat hieman. Lentoja kannattaa etsiä internetistä erilaisten hakusivustojen kautta, jotka vertailevat jo valmiiksi eri lentoyhtiöiden tarjoamat hinnat. Usein rahaa säästää jo silläkin, että valitsee lennolleen välilaskun tai valitsee meno-paluun sijaan kaksi yhdensuuntaista lentoa.

Lentokone

Lentokonemalleja on monia erilaisia, joista jokaisella on omat ominaisuutensa. Tällä hetkellä suosituin ja myydyin suihkulentokone on Boeing 747. Boeing 747 :n etuna on, että sillä pystyy taittamaan pitkänkin lentomatkan. Seuraavaksi suosituin lentokone on Boeing 777, jonka syy suosioon piilee sen suuressa matkustajakapasiteetissa. Kolmanneksi suosituin on kapearunkoinen Boeing 737, joka on yleisesti käytössä lyhyiden ja keskipitkien matkojen taittamiseen. Boeing 787 taas kilpailee mukana pienellä polttoaineen kulutuksellaan, Boeing 757 turvallisuudellaan. Suihkulentokoneiden lisäksi ilmassa liikennöi useita potkuriturbiinikoneita. Niistä suosituin on erityisesti yksityislennoilla käytetty King Air, joka näyttää ulkoapäin pieneltä mutta on sisältä tilava ja tyylikäs. Seuraavaksi suosituin on Diamond Twin Star, joka on lentokonemarkkinoiden ekologisin vaihtoehto lyhyille matkoille. BN-2 Islander taas on kestävä lentokone, jota käytetään pääosin sotalentokoneena tai laskuvarjohypyissä. Yleisesti voidaan sanoa, että suihkumoottorikoneella voi lentää pidemmän matkan korkeammalla, siinä missä potkuriturbiinikone säästää polttoainetta.

Kuinka lentokentällä tai lentokoneessa sitten tulisi käyttäytyä? Matkustaa Ateena - Uumaja

Älä puhu lentokentällä pommeista, aseista tai terrorismista. Erottele jo etukäteen käsimatkatavaroissasi mahdollisesti kulkevat nesteet, jotta turvatarkastus sujuu mutkattomasti. Lentokoneeseen mennessä on kohteliasta antaa lasten kanssa matkustavien nousta koneeseen ensin. Lentokoneen istuimen laskeminen makuuasentoon tai yhteisen käsinojan omiminen saattavat ärsyttää kanssamatkustajia. Odota vuoroasi aina rauhassa, oli kyse sitten vessaan jonottamisesta, lentoemännän huomion saamisesta tai koneesta poistumisesta. Näin matkustamisesta tulee kaikille mukavampi kokemus.