Lennot kohteesta Alicante kohteeseen Cancun

21 jou 28 jou Lähtö

Nopea opas - lennot kohteesta Alicante kohteeseen Cancun

Mitä tehdä – ja mitä ei tehdä ruumaan meneville matkatavaroille Alicante - Cancun

Yleisesti seuraavat tuotteet ovat täysin kiellettyjä lentokoneissa: räjähteet, helposti syttyvät aineet, paineilma-aseet, hapettavat ja orgaaniset peroksidit, myrkylliset tai infektioita aiheuttavat aineet, radioaktiivinen materiaali… Eli ei mitään sellaista, mitä tavallinen ihminen yrittäisi viedä lentokoneeseen. Ja niin, myös marihuana, vaikka se olisikin maassasi sallittua. Tullikoirat menevät siitä sekaisin, koko lentokone etsitään läpikotaisin, lento myöhästyy… Yksinkertaisesti, älä. Piste. Mainitsemisen arvoista on myös se, että jokaisella maalla on omat sääntönsä mitä tulee eläimistä tehtyihin matkamuistoihin. Koskee niin norsunluuta, kuin tiettyjen lintulajien höyheniäkin. Tarkista ennen matkaa!

Käsimatkatavarat matkalla Alicante - Cancun

Käsimatkatavaroita koskevat tietyt säännöt. Koon ja painon lisäksi (joka on kokonaan oma tarinansa kerrottavaksi), rajoituksia löytyy. Ensinnäkään – ei vaarallisia tuotteita. Ja “vaarallinen” otetaan melko vainoharhaisesti (täysin oman turvallisuutesi vuoksi!), joten taskuveitsi, sakset, kynsiviila tai Zippo-sytytin voidaan takavarikoida. Samoin kaikki kielletyt aineet – lue ylläoleva kappale. MUTTA! Jokaisella lentoyhtiöllä on oma politiikkansa ja säännöt voivat erota hieman toisistaan, joten muista lukea säännöt huolella läpi.

Mitä ruokaa ja juomaa voin ottaa lentokoneeseen lentäessäni kohteeseen Cancun?

Pääsääntönä Euroopassa on, että nesteet eivät ole sallittuja lentokoneessa. Sana “neste” viittaa lähes kaikkeen joka ei ole kiinteässä muodossa, kuten: geelit, siirapit, voiteet, hammastahna jne. Ne eivät ole sallittuja kuin 100 ml:n pakkauksissa, joista jokainen on kääritty maksimissaan yhden litran vetoiseen läpinäkyvään muovipussiin. Voit ottaa näitä mukaasi maksimissaan 10 kappaletta. 
Käytännössä jos ostat juoman verottomalta alueelta, kukaan ei vaivaa sinua, mutta turvatarkastus voi olla täysin eri juttu!

Lentäminen kohteesta Alicante - ohje lentokentälle!

Jokaisella lentokentällä kaava on oikeastaan lähes sama. Ensin kirjaat ruumaan menevät matkatavarasi (huomioithan, että olet kentällä ajoissa, sillä välillä jonot ovat pitkiä ja joudut odottamaan). Sen jälkeen tulee turvatarkastus, jossa tavarasi läpivalaistaan, otat kenkäsi ja kaikki mahdolliset metalliesineet pois. Jos olet hyvä ihminen ja läpäiset turvatarkastuksen, pääset lentokentän verovapaalle alueelle. On aika ostaa tuliaisia, juomia ja ruokailla samalla kun odotat lentoasi. Sitten voitkin jo mennä suoraan portillesi. Älä anna koko lentokoneellisen odottaa sinua etsiessäsi oikeaa porttia! Toisaalta, sinun ei tarvitse olla portilla ensimmäisenäkään – kaikilla on koneessa omat varatut paikat!